Korvsvängen


4 port   ugn: 200 grader

½ ring falukorv
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
75 g margarin
2 dl mjölk

Fyllning: senap, hackad lök, hackat äpple och persilja.
Pensling: ägg och sesamfrön

Gör så här:
Blanda vetemjöl med salt och bakpulver. Blanda i margarin och mjölken och arbeta till en deg. Kavla ut degen till en rektangel och lägg falukorven därpå.

Blanda ihop hackad lök och äpple tillsammans med senap och persilja. Lägg fyllningen på och runt korven. Baka in korv och fyllning i degen. Lägg i en form. Pensla och strö över sesamfrön. Grädda i 35 minuter.

Sofia´s hälsofrallor


ca 16 st små el 12 st stora    Ugn: 225 grader

5 dl mjölk
50 g jäst för matbröd
50 g rumsvarmt margarin
1 ½ dl kesella
2tsk salt
6 dl rågmjöl
6-8 dl vetemjöl

Fyllning: ½ dl solrosfrön, 20 gr russin, 1/4 dl linfrön, 1/4 dl pumpakärnor.
Pensling: 1 ägg, solrosfrön och pumpakärnor eller sesam frön.

Gör så här:
Värm mjölk till fingervarmt, ca 37 grader. Smula jäst i en bunke. Häll över mjölken och tillsätt smör, kesella, salt, mjöl och fyllning. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa i 45 minuter under bakduk.

Arbeta degen och forma till 16 runda bullar, ca 10-12 cm i diameter. Platta till dem en aning och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter under bakduk.

Pensla med ägg och strö på frön. Grädda 10-12 min per plåt.

Låt bullarna svalna på galler under en bakduk.

Kanelbullar



ca 32 st       ugn:250 grader

150g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
850 g vetemjöl

Fyllning: 100 g rumsvarmt margarin, 1dl socker, 2 msk kanel.
Pensling: 1 ägg, pärlsocker.

Gör så här:
Smält margarin och tillsätt mjölk i en kastrull. Låt bli fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en skål på 3-4 l. Häll över degvätskan och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt socker och salt.

Mät upp mjölet och häll i degspat, spar lite mjöl till utbakningen. Arbeta degan kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa täckt med bakhanduk i ca 30 minuter.

Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel. Bred på margarinet och strö över socker och kanel. Rulla till en rulle. Skär sedan ut bullarna av rullen och lägg i pappersformar på en bakplåtspappers klädd plåt. Låt stå och jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

Pensla på ägg och strö strösocker på bullarna låt grädda i ugnen 5-8 minuter per plåt.

Låt bullarna svalna på galler under en bakduk.



Fame


Den nya Fame.

Unga elever söker sig till Fame som ger utbildning i artisteri, dans och musik.
Man får följa eleverna genom deras skolgång som i vissa fall leder till stor framgång och "Fame" men i andra fall till misslyckande och sorg.

En besvikelse! Har nästan glömt den redan. Ännu en Amerikansk tramsfilm som går obemärkt förbi.
Dukiga sångare men thats it! Man försökte med tappra försök få tittaren att känna sig in i personerna men det tramsades bort lika fort. Det enda jag kommer minnas av detta biobesök var de goda popcornen och coca colan jag drack till!

Hem, ljuva hem...

  
 
  
 
  
  

Mammsi fyllde år!

Var i "When in Europe don´t miss Skurup" i helgen för att fira mammsi.
Vi möttes upp på Nova Lund för lite shopping och bidrag till rosa bandet som hade evént på stället.  Fick en del goodiebags med smink i mängder -nice! Inhandlade en vinter pälsmössa för kommande kalla dagar.
På kvällen mös vi tjejer med vin och skaldjur för att fira morens födelsedag som var på söndagen.
 

The Producers


Igår såg jag "The Producers" på Lorensbergs teatern.
Jag förstod då att det här med musikaler inte är något för mej.
Den har fått bra kritik och är väldigt väl omtalad men så mycket farser och trams, nä den var ingenting i jämförelse med andra musikaler jag sett som Grease, Saturday night fever och t.o.m Mamma Mia var något bättre eller i samma klass. Säkert jättebra och duktiga sångare och skådespelare men tyvärr inget för mig, men så har man sett det oxå....

RSS 2.0