Kanelbullar
ca 32 st ugn:250 grader
150g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
850 g vetemjöl
Fyllning: 100 g rumsvarmt margarin, 1dl socker, 2 msk kanel.
Pensling: 1 ägg, pärlsocker.
Gör så här:
Smält margarin och tillsätt mjölk i en kastrull. Låt bli fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en skål på 3-4 l. Häll över degvätskan och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt socker och salt.
Mät upp mjölet och häll i degspat, spar lite mjöl till utbakningen. Arbeta degan kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa täckt med bakhanduk i ca 30 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel. Bred på margarinet och strö över socker och kanel. Rulla till en rulle. Skär sedan ut bullarna av rullen och lägg i pappersformar på en bakplåtspappers klädd plåt. Låt stå och jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Pensla på ägg och strö strösocker på bullarna låt grädda i ugnen 5-8 minuter per plåt.
Låt bullarna svalna på galler under en bakduk.
Kommentarer
Trackback