Naglar


Nu har jag fått fina naglar igen, denna gången även med fina strass pärlor på ringfingret.

Socker Skorpan, Café Kringlan


Lunchade på Café kringlan igår vid Haga. Litet utrymme men underbart trevlig uteservering där man kan sitta i timmar och titta på folk. Man möts av stora långpannor fulla med kakor och bakelser. Jag valde köttfärs lasagne till lunch till ett pris av 70kr. Tzatsikin som serverades till hade en lite udda touch av mynta vilket gör den väldigt fräsch i smaken. Till fika efteråt valde jag en underbar rejäl bit hallon bakelse som kostade 40kr, underbart syrlig och god.

Frukost buffé på Fröken Olsson


Käkade frukost buffé på Fröken Olsson igår morse. Fiket ligger på en bakgatan mellan Kunspotsplatsen och Centralstationen. Ett bord med diverse frukost mat är till ens befogande. Frukost buffen kostar 89kr, ganska saftigt pris för en frukost men utbudet är stort och fräscht.

Dinner at Sara

Sara bjöd hem på middag.
   


Amanda Jensen

Kulturfestivalen har dragit igång i Göteborg. På stora scenen vid Götaplatsen gick Sara och jag och såg Amanda Jensen uppträda i torsdags kväll. Vi käkade först en festival burgare och cider sen gick vi över till nachos och öl. Vi satt och mös under ett paraply när Amanda jazzade på med sina bandpolare.
  


  


King Size räkmacka på Heaven 23


Heaven 23 ligger på 23:e våningen i Gothia Tower (mittemot Liseberg).
De är kända för sina enorma handskalade räksmörgåsar. Jag provade på deras macka härrom kvällen. Atmosfären är riktigt trevlig med de inglasade väggarna som vätter ut över hela Göteborg. En King Size räksmörgås kostar 179 kr. Mackan var helt okej men de kunde minska ner på majonäsen som mer eller mindre dränkte hela mackan under räkorna.
 


Tacopaj



4 port   Ugn: 200 grader

Deg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g margarin
1,5 dl mjölk

Fyllning:
1 msk olja
500 g köttfärs
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 st tärnade tomater
1 tärnad paprika
2 dl creme fraishe
1 ägg
2 dl riven ost

Gör så här:
Börja med att göra degen. Blanda ihop margarin med torra ingredienser. Häll i mjölken och rör om. Tryck ut degen i en form med högre kanter.

Stek köttfärsen och löken i olja, pressa i vitlöken. Häll på tacokryddorna samt vattnet. Låt puttra tills vattnet avdunstat. Häll köttfärsen i pajskalet.

Hacka tomater och paprika och häll över köttfärsen i pajskalet.

Blanda ihop creme fraish med ett ägg och den rivna osten. Krydda med svartpeppar. Bred ut smeten över pajen.

Grädda i ugnen ca 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera med grönsallad, nachochips och salsa eller tzatziki.

RSS 2.0