Kladdkaka med nougat

6-10 port Ugn: 175 grader
1 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 nypa salt
125g smör
1 dl ljus sirap
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
150 g nougat
0,5 dl hackade hasselnötter att bröa formen med
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål. Smörj en form, gärna med löstagbar kant, ca 24 cm och bröa med de hackade hasselnötterna.
Smält smöret och rör ned äggen däri, tillsätt snabbkaffe och sirap (vispa inte). Vänd ner smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 14-17 minuter. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat".
Tag ut kakan från ugnen och låt svalna något. Hyvla nougaten över kakan och låt den smälta. Kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter, då blir den lätt att skära upp och perfekt kladdig.
Servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde och färska bär eller hjortronsylt.
Kommentarer
Trackback